Τι είναι;

Είναι νήματα πιο λεπτά ακόμη και από μία τρίχα. Το υλικό τους είναι μια πρωτεΐνη (πολυδιοξανόνη) που αποσυντίθεται αργά από τον οργανισμό.

Πως λειτουργούν;

Μέχρι να αποσυντεθεί η πρωτεΐνη του νήματος προκαλεί αντίδραση ξένου σώματος με ευεργετικά αποτελέσματα:

  • Μειώνει τη σπαστικότητα των μυών.
  • Βελτιώνει την αιμάτωση.
  • Επιταχύνει την παραγωγή κολλαγόνου.
  • Αυξάνει την ελαστίνη και τη συγκέντρωση υαλουρονικού οξέως.

Όλες αυτές οι δράσεις συνδυαστικά έχουν ως αποτέλεσμα ένα νεανικότερο, πιο σφριγηλό και ενυδατωμένο δέρμα.

Πως τοποθετούνται;

Τα λεπτά αυτά νήματα εισάγονται με ομοίως πολύ λεπτές βελόνες παράλληλα με το δέρμα, αφού εισχωρήσουν κάτω από αυτό από ένα σημείο εισόδου. Στο σημείο αυτό γίνεται ένα ανεπαίσθητο “τσίμπημα” ενώ η όλη διαδρομή της βελόνας με το νήμα κάτω από το δέρμα είναι εντελώς ανώδυνη. Ακόμη και αυτό το ανεπαίσθητο τσίμπημα εξουδετερώνουμε με την εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας στα σημεία εισόδου.

Τα νήματα τοποθετούνται παράλληλα μεταξύ τους σε αποστάσεις περίπου 1 εκατοστού. Έχουν διάφορα μήκη, ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να θεραπεύσουμε.

Λίφτινγκ με Νήματα P.D.O.

Πόσο ασφαλή είναι;

Είναι μια ασφαλής διαδικασία, καθώς τα νήματα PDO έχουν χρησιμοποιηθεί ευρύτατα για περισσότερο από 10 χρόνια παγκοσμίως και έχουν λάβει έγκριση από το FDA των ΗΠΑ.

Που τοποθετούνται;

Εφαρμόζονται σε όλο το πρόσωπο, από το μέτωπο μέχρι τον τράχηλο, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του σώματος που παρουσιάζουν χαλάρωση, όπως είναι οι βραχίονες, οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά και το στήθος.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα; Πόσο διαρκούν;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και απώτερα. Αμέσως παρατηρείται μια τόνωση και φρεσκάδα στο δέρμα ως αποτέλεσμα της ενυδάτωσης και της στήριξης του δέρματος από το ίδιο το νήμα. Μετά από 10-14 μέρες αρχίζει η αύξηση της σύνθεσης του κολλαγόνου. Σε περίπου 12 εβδομάδες το υλικό του νήματος έχει πλήρως απορροφηθεί από τον οργανισμό, αλλά η διαδικασία της σύνθεσης κολλαγόνου και ελαστίνης συνεχίζεται και κορυφώνεται σε περίπου 6 μήνες.

Αντενδείξεις:

  • Εγκυμοσύνη και θηλασμός.
  • Αυτοάνοσα νοσήματα.
  • Σακχαρώδης διαβήτης.
  • Ενεργός φλεγμονή στην περιοχή.

Με ποιες άλλες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί η τοποθέτηση νημάτων PDO;

Τα νήματα PDO είναι απόλυτα συμβατά με τις εξής θεραπείες:

Δεν συνιστώνται θεραπείες που προκαλούν υπερθέρμανση του χορίου, όπως είναι το HIFU και το Fractional Laser.