Τι είναι;

Πρόκειται για τη μηχανική αφαίρεση επιφανειακού στρώματος της επιδερμίδας και συγκεκριμένα της κερατίνης στιβάδας.

Ποιος είναι ο στόχος;

Η επιδερμίδα διαρκώς ανανεώνεται. Τα κύτταρα της βασικής στιβάδας πολλαπλασιάζονται και οι “απόγονοί” τους ωθούνται προς τα έξω από τα νέα κύτταρα που συνεχώς γεννιούνται, μέχρι να πέσουν από το δέρμα ως φολίδες.

Με την αφαίρεση της κερατίνης στιβάδας προκαλείται αύξηση του ρυθμού της αναπαραγωγής των κυττάρων του δέρματος και τα κύτταρα που έρχονται στην επιφάνεια είναι πιο νέα.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Αυτό που επιτυγχάνουμε με τη δερμοαπόξεση είναι μια ανανεωμένη όψη φρεσκάδας και λάμψης. Απαλύνονται οι λεπτές ρυτίδες, όπως είναι οι ρυτίδες του καπνιστού, και οι ουλές της ακμής. Είναι πολύ καλή θεραπεία για ένα ταλαιπωρημένο από τον ήλιο δέρμα, περιλαμβανομένων και των πανάδων εναλλακτικά ή σε συνδυασμό με θεραπείες plasma.

Πως γίνεται;

Χρησιμοποιείται μηχάνημα με χειρολαβή που φέρει μικροκρυστάλλους. Το άκρο αυτό με τη βοήθεια αρνητικής πίεσης εφαρμόζει δυνατά (βεντουζάρει) στο δέρμα. Ο χειριστής το μετακινεί με απαλές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δερμοαπόξεση Προσώπου

Υπάρχει περίοδος αποθεραπείας;

Όχι. Μετά τη θεραπεία μπορεί κανείς να επιστρέψει στην εργασία του και τις κοινωνικές του δραστηριότητες χωρίς πόνο ή ερεθισμό.

Πόσο συχνά μπορεί να γίνεται;

Καθώς είναι ήπια και άμεσου αποτελέσματος θεραπεία, μπορεί να γίνεται αρκετά συχνά σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες του δέρματος, ανάλογα με τις ανάγκες σας.