Με την πάροδο του χρόνου εμφανίζονται αλλαγές στην εμφάνιση του δέρματος, συνήθως με τη μορφή λεπτών γραμμών, ρυτίδων και κηλίδων. Η νέα τεχνολογία κλασματικού λέιζερ , Fractional Pixel, αναζωογονεί το δέρμα και βοηθά στην αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισής του.

Η θεραπεία Fractional Pixel χρησιμοποιεί το κλασματικό λέιζερ για να κατευθύνει παλλόμενες δέσμες φωτός στα προβληματικά σημεία του δέρματος. Το λέιζερ αφαιρεί το ανεπιθύμητο, κατεστραμμένο δέρμα με μεγάλη ακρίβεια, θερμαίνοντας παράλληλα τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος ενισχύοντας την ανάπτυξη νέων ινών κολλαγόνου. Το νέο δέρμα που σχηματίζεται μετά τη θεραπεία είναι πιο σφριγηλό και λαμπερό.

Το δέρμα που υποβάλλεται σε θεραπεία αναζωογόνησης με Fractional Pixel μπορεί να αντιδράσει με διαφορετικούς τρόπους. Τις περισσότερες φορές η θεραπεία αφήνει την αίσθηση ενός ήπιου ηλιακού εγκαύματος και συνοδεύεται από κάποια ερυθρότητα και πρήξιμο. Μπορεί, επίσης, να εμφανιστεί ήπια φαγούρα για μια ημέρα, σύμπτωμα που, ωστόσο, υποδηλώνει ότι η θεραπεία βαίνει καλώς.