Η αισθητική γυναικολογία έχει εξελιχθεί σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες υποειδικότητες της αισθητικής ιατρικής παγκοσμίως. Μελέτες έχουν δείξει πως οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι επιθυμία των ίδιων των γυναικών και όχι των ερωτικών τους συντρόφων. Επίσης έχει διαπιστωθεί πως αισθητικές βελτιώσεις της περιγεννητικής περιοχής μιας γυναίκας έχουν άμεσα θετική επίδραση στην αυτοπεποίθηση της και κατά συνέπεια στη σεξουαλική της λειτουργία.

Κάποιες παρεμβάσεις είναι αμειγώς αισθητικού χαρακτήρα και κάποιες αποσκοπούν στο να διορθώσουν αλλαγές που έχουν επέλθει στη σεξουαλική λειτουργία της γυναίκας με την ηλικία η και ως συνέπεια τοκετών.

Οι αισθητικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:

  • Μεσοθεραπεία και PRP των μεγάλων χειλέων
  • Λιποαναρρόφηση εφηβαίου
  • Λιπομεταφορά στα μεγάλα χείλη
  • Υαλουρονικό για διόγκωση μεγάλων χειλέων.
  • Fractional laser
  • Λεύκανση
  • Σμίκρυνση των μικρών χειλέων
  • Σύσφιξη του κόλπου με υαλουρονικό
  • Υμενοπλαστική
  • Νήματα

Σμίκρυνση των μικρών χειλέων. Είναι η παγκοσμίως περισσότερο ζητούμενη αισθητική παρέμβαση. Ενώ παλαιότερα δεν γινόταν καν λόγος για αυτό το ζήτημα, η ελεύθερη κυκλοφορία εικόνων των γυναικείων εξωτερικών οργάνων που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οδήγησε αναπόφευκτα τις γυναίκες να συγκρίνουν τη δική τους εμφάνιση με αυτή άλλων γυναικών. Για κάποιο λόγο έχει επικρατήσει η αντίληψη πως φυσιολογικό αιδοίο είναι εκείνο που τα μεγάλα χείλη υπερκαλύπτουν τα μικρά, κάτι το οποίο βεβαίως δεν ισχύει, καθώς και τα δύο είναι φυσιολογικές παραλλαγές.

Λιποαναρρόφηση του εφηβαίου και λιπογλυπτική. Είναι μεταφορά λίπους για την μείωση των λιπωδών προβολών του υπογαστρίου και της εσωτερικής επιφάνειας των μηρών, με ταυτόχρονη ενίσχυση του μεγέθους των μεγάλων χειλέων.

Υμενοπλαστική. Ο παρθενικός υμένας που βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου, φυσιολογικά έχει ένα μικρό άνοιγμα για να εξέρχεται το αίμα της περιόδου. Αυτός ο υμένας μπορεί να διαρραγεί με ερωτική συνεύρεση, με ταμπόν, κατά τη διάρκεια ιππασίας, ή από απρόσεκτη κίνηση. Καθώς η ακεραιότητα του είναι πολύ σημαντική για κάποιες κοινωνίες, στο dermacy σεβόμενοι την επιθυμία της γυναίκας μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη χαμένη ακεραιότητα του.

Μεσοθεραπεία ετερόλογη και αυτόλογη (PRP). Η εισαγωγή ευρέως φάσματος θεραπευτικών ουσιών στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, έχει αποδεδειγμένα ευεργετικά αποτελέσματα σε κάθε περιοχή του σώματος. Η εμφάνιση της περιοχής των μεγάλων χειλέων του αιδοίου βελτιώνεται θεαματικά με τις τεχνικές αυτές και ιδίως με την έγχυση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια.

Υαλουρονικό για διόγκωση των μεγάλων χειλέων. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άμεσο και η θεραπεία διαρκεί ελάχιστα λεπτά.

Fractional laser. Με την εκλεκτική κατεύθυνση των ακτίνων σε συγκεκριμένο βάθος του χορίου του δέρματος του αιδοίου, επιτυγχάνεται αναζωογόνηση της επιδερμίδας και η εμφάνιση του αιδοίου αποκτά μια νεανική φρεσκάδα και απαλότητα.

Λεύκανση. Η συσσώρευση μελανίνης στην περιοχή, είναι ένας από τους πιο συχνούς λόγους προσέλευσης των γυναικών στα ιατρεία αισθητικής γυναικολογίας. Η λεύκανση επιτυχγάνεται με δύο τρόπους: Χημικό pealing και με laser.

Νήματα. Τα νήματα PDO που λειτουργούν με την έννοια του «ξένου σώματος», διεγείρουν με φυσικό τρόπο την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, αποκαθιστώντας στο αιδοίο τη σφριγηλότητα που έχει υποχωρήσει με το πέρασμα του χρόνου. Ακόμη καλύτερα λειτουργούν προληπτικά σε νεαρότερες γυναίκες ως καθυστέρηση της γήρανσης.