Το Laser ερυθρού φωτός με κρύσταλλο Αλεξανδρίτη θεωρείται το πιο αποτελεσματικό λέιζερ για αποτρίχωση σε όλους τους τύπους μαλλιών και δέρματος, ιδανικό ακόμα και για πιο σκούρες επιδερμίδες.

Το μήκος κύματος του φωτός που εκπέμπεται από το Laser Αλεξανδρίτη απορροφάται εύκολα από την μελανίνη (κύτταρα χρωστικής ουσίας) του τριχωτού, του οποίου οι θήλακες υπερθερμαίνονται και τελικά καταστρέφονται. Με το Laser Αλεξανδρίτη επιτυγχάνεται το υψηλότερο ποσοστό αποτρίχωσης με το λιγότερο αριθμό συνεδριών. Πιο συγκεριμένα, απαιτούνται συνήθως μεταξύ 6 και 8 για δέρματα με λεπτότερες τρίχες πιο ανοικτής απόχρωσης ή 8 έως 12 για δέρματα με λιγότερο λεπτές και πιο σκούρες τρίχες.

Θεωρείται το ταχύτερο από τα λέιζερ που χρησιμοποιούνται σήμερα για αποτρίχωση, καθώς αφαιρεί μεγάλες ποσότητες τριχών σε λιγότερες συνεδρίες. Για τους/τις ασθενείς που ενδιαφέρονται να αποτριχώσουν μεγαλύτερες περιοχές σώματος, όπως το στομάχι, το στήθος, η πλάτη, οι ώμοι ή τα πόδια, συνιστάται συχνά η χρήση του Laser Αλεξανδρίτη.