Η λιποδιάλυση είναι μια καινοτόμος και ασφαλής θεραπεία για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως οι «λαβές του έρωτα» στην πλάγια κοιλιακή χώρα, τα «ψωμάκια» στους γλουτούς, το διπλοσάγονο, η πλάτη και τα χέρια.

Η συσσώρευση λίπους σε αυτές τις περιοχές δημιουργεί ασυμμετρίες στο σώμα και κυτταρίτιδα, που μερικές φορές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ειδική διατροφή και γυμναστική. Η λύση στο πρόβλημα της υπερβολικής συσσώρευσης λίπους στις περιοχές αυτές δίνεται με την τεχνική της λιποδιάλυσης με ειδικά ενέσιμα υλικά.

Κατά τη διαδικασία αυτή, ειδικές ουσίες εγχέονται με ένεση στις επιλεγμένες περιοχές και επιδρούν στο τοπικό πάχος, διαλύοντας τη μεμβράνη των λιποκυττάρων και απελευθερώνοντας το λίπος, το οποίο στη συνέχεια μεταβολίζεται φυσιολογικά. Η επέμβαση γίνεται συχνά χωρίς αναισθησία και μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται τοπική αναισθησία. Μπορεί να χρειαστούν μία ή περισσότερες ενέσεις σε κάθε σημείο για να επιτευχθεί η επιθυμητή διάλυση του λίπους. Τα αποτελέσματα της θεραπείας γίνονται ορατά μετά από την πάροδο τουλάχιστον μιας εβδομάδας και σε ορισμένες περιπτώσεις κρατούν για μια ολόκληρη ζωή.