Το Lipofilling είναι μια επαναστατική μέθοδος που χρησιμοποιείται για μια ποικιλία αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων. Το ίδιο σας το λίπος χρησιμοποιείται για να γεμίσουν οι όγκοι των χειλιών, τα βυθισμένα μάγουλα, οι ρινοπαρειακές ρυτίδες, οι σακούλες από τα κάτω βλέφαρα και οι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η χρήση του φυσικού υλικού του ίδιου σας του σώματος – της δικής σας περίσσειας λίπους. Επομένως δεν υπάρχει καμία επιπλοκή που να σχετίζεται με δυσανεξία σε ξένη ουσία.

Το λίπος αναρροφάται μέσω σωληνίσκων διαμέτρου λίγων χιλιοστών και στη συνέχεια υποβάλλεται σε ειδική επεξεργασία φυγοκέντρισης και καθαρισμού από αίμα, πλάσμα και άλλους ιστούς. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία του, το καθαρό πλέον λίπος εγχέεται στις περιοχές του σώματος που έχουν επιλεγεί, σε διάφορα επίπεδα κάτω από το δέρμα.

Για τη θεραπεία του Lipofilling απαιτούνται 3 – 4 εμφυτεύσεις ανά διαστήματα των 5 περίπου εβδομάδων.
Μέρος του λίπους που αναρροφάται χρησιμοποιείται κατά την πρώτη εμφύτευση και το υπόλοιπο φυλάσσεται για να χρησιμοποιηθεί στις επόμενες εγχύσεις. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία.