Είναι μια μη επεμβατική και ανώδυνη μέθοδος λιπογλυπτικής με υπερήχους. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι:

 • Καταπολεμά την κυτταρίτιδα
 • Συντελεί στη σμίλευση των καμπύλων του σώματος
 • Είναι ανώδυνη και δεν έχει περίοδο αποθεραπείας
 • Κατευθύνεται σε συγκεκριμένες περιοχές
 • Έχει γρήγορα αποτελέσματα, ορατά από την πρώτη θεραπεία

Τι επίδραση έχουν οι υπέρηχοι στο λιπώδη ιστό;

Η κεφαλή που έρχεται σε επαφή με το δέρμα, κατευθύνει κρουστικά κύματα υπερήχων προς το λιπώδη ιστό. Τα κύματα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα εναλασσόμενη μείωση και αύξηση της πίεσης μέσα στα λιποκύτταρα, με συνέπεια το σχηματισμό εκατομμυρίων μικροφυσαλλίδων. Αυτό τελικά καταλήγει στη ρήξη λιποκυττάρων, ελευθέρωση λιπαρών οξέων τα οποία συλλέγονται με τα λεμφαγγεία και αποβάλλονται. Ο όρος cavitation δημιουργήθηκε από τα μικροσκοπικά κενά, που δημιουργούνται μέσα σε κάθε λιποκύτταρο και στο μικροσκόπιο μοιάζουν με σπηλιές (cavities).

Λιπόλυση με Cavitation

Πως γίνεται η θεραπεία;

Αρχικά μια λιπαρή ουσία απλώνεται στην περιοχή που θα γίνει θεραπεία. Στη συνέχεια τοποθετείται η κεφαλή των υπερήχων πάνω στο δέρμα, στο οποίο κινείται αργά και απαλά. Η αίσθηση που δίνει, είναι μια ήπια αίσθηση θερμότητας, που οφείλεται στην επίδραση των υπερήχων στο υποκείμενο λίπος. Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 20 λεπτά.

Ποιο είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα;

Οι περισσότεροι διαπιστώνουν ευεργετικό αποτέλεσμα αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία, το τελικό αποτέλεσμα όμως ολοκληρώνεται μετά από 8-10 επισκέψεις.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η θεραπεία στοχεύει στη μείωση τοπικού λίπους. Περιοχές στις οποίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμη:

 • Κοιλιά
 • Γλουτοί
 • Έσω επιφάνεια των μηρών
 • Έσω επιφάνεια των βραχιόνων
 • Ανδρικό στήθος
 • Διπλοσάγονο

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Το cavitation δεν καταστρέφει τα λιποκύτταρα, απλά αφαιρεί λίπος μέσα από αυτά. Συνεπώς κακή διατροφή και ανθυγιεινές συνήθειες μπορούν να μειώσουν ή να εξαφανίσουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Συνδυάζεται με άλλες μεθόδους;

Ναι, για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε το cavitation με ραδιοσυχνότητες, lipo laser, κρυολιπόλυση, ηλεκτροβελονισμό και λιποδιαλυτική μεσοθεραπεία. Οι θεραπείες αυτές, καθώς δρουν με διαφορετικούς μηχανισμούς, έχουν μεταξύ τους δυναμική συνέργεια.

Είναι το cavitation μέθοδος αδυνατίσματος;

Όπως ισχύει και για τις άλλες συμπληρωματικές θεραπείες, καμία δε μπορεί να αντισταθμίσει μια κακή δίαιτα και έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Μπορεί όμως να βοηθήσει εντυπωσιακά σε σημεία που επιμένουν και αντιστέκονται σε κάθε άλλη προσπάθεια.

Είναι επιστημονικά καταξιωμένη μέθοδος;

Πολυάριθμες επιστημονικές κλινικές μελέτες σε όλο τον κόσμο έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της μεθόδου.

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε ανασκόπηση των συμπερασμάτων της διεθνούς επιστημονικής βιβλιογραφίας πάνω στις μη επεμβατικές μεθόδους λιπόλυσης εδώ.