Τι είναι η laser λιπόλυση;

Είναι μια μη επεμβατική μέθοδος λιπογλυπτικής. Αποτελεί εναλλακτική μέθοδο της λιποαναρρόφησης, χρησιμοποιώντας ακτίνες laser.

Τι είναι οι ακτίνες laser;

Οι ακτίνες Laser έχουν συγκεκριμένο μήκος κύματος και είναι εντελώς παράλληλες. Λόγω αυτής τους της ιδιότητας μπορούμε να τις κατευθύνουμε και να τις εστιάσουμε σε οποιαδήποτε απόσταση θέλουμε από την πηγή τους, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε να φέρουμε.

Λιπόλυση με Λέιζερ

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Γίνεται σε συνεδρίες των 20-30 λεπτών, ο αριθμός και η πυκνότητα των επισκέψεων ποικίλει από άτομο σε άτομο. Στην πρώτη επίσκεψη γίνεται εκτίμηση των αναγκών και καθορίζεται το πρωτόκολλο θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες.

Συνδυάζεται με άλλες θεραπείες;

Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε στο ιατρείο μας το lipo laser κρυολιπόλυση, cavitation, ηλεκτροβελονισμό και μεσοθεραπεία με λιποδιαλυτικές ουσίες. Καθεμία από αυτές τις θεραπείες στοχεύει στη διάλυση του λίπους με διαφορετική μέθοδο, γι αυτό το συνεργητικό αποτέλεσμα είναι πολλαπλασιαστικό.

Πονάει το lipo laser;

Πρόκειται για θεραπεία εντελώς ανώδυνη, καθώς οι ακτίνες αυτές είναι χαμηλής ενέργειας και δεν εστιάζουν στο δέρμα (που έχει νευρικές απολήξεις) αλλά στο λίπος κάτω από αυτό που δεν έχει υποδοχείς πόνου.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η μέθοδος lipo laser απευθύνεται σε όσους έχουν αποφασίσει να απαλλαγούν από κάποια περιττά κιλά, δεν είναι ιδιαίτερα παχύσαρκοι και τους έχουν τοπική εναπόθεση λίπους σε κάποια σημεία (ψωμάκια).

Πως λειτουργεί;

Το μηχάνημα συνδέεται με πλάκες που εκπέμπουν ακτίνες laser, οι οποίες εστιάζονται σε συγκεκριμένο βάθος στοχεύοντας τις επιφανειακές λιπαποθήκες κάτω από το δέρμα. Οι ακτίνες laser τρυπούν τα λιποκύτταρα και προκαλούν την έξοδο λιπαρών οξέων, τα οποία ση συνέχεια απομακρύνονται με τα λεμφαγγεία.

Πως γίνεται η θεραπεία;

Θα χρειασθεί να γυμνώσετε τις περιοχές, στις οποίες θέλετε να μειώσετε το συσσωρευμένο λίπος. Η αισθητικός θα σας τοποθετήσει τις κεφαλές του laser στα κατάλληλα σημεία και θα παραμείνετε με αυτές, όσο διαρκεί η θεραπεία, συνήθως 20-40 λεπτά.

Είναι το lipo laser επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος;

Μετά την έγκρισή της μεθόδου από το FDA των ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2006, πολλές μελέτες συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα της στη μείωση του τοπικού πάχους παράλληλα με την αύξηση της κολλαγονογένεσης και τη σύσφιξη των ιστών.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα επιστημονικά δεδομένα για τις μη επεμβατικές μεθόδους λιπόλυσης.εδώ.