Είναι η μείωση τοπικά συσωρευμένου λίπους, με χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων.  Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που χρησιμοποιούνται, έχουν παρόμοια συχνότητα με αυτά που χρησιμοποιούνται στη ραδιοφωνία, γι αυτό λέγονται και ραδιοσυχνότητες ή RF (radio-frequency).

Γιατί να επιλέξω αυτή τη μέθοδο;

Είναι μια από τις πιο ανώδυνες, μη επεμβατικές θεραπείες για το τοπικό πάχος, που έχει αποδεδειγμένα μετρήσιμα αποτελέσματα. Όποιος υποβάλλεται σε αυτή τη θεραπεία δεν αισθάνεται καμία ενόχληση, αντίθετα η αίσθηση είναι σαν το χαλαρωτικό μασάζ με ζεστές πέτρες, που γίνεται στα spa.

Συγκεκριμένα τα πλεονεκτήματα είναι:

  • Μη επεμβατική μείωση του τοπικού λίπους.
  • Δραστική βελτίωση της κυτταρίτιδας
  • Συμβάλλει στη σύσφιξη και την ελαστικότητα του δέρματος.
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
Μεσοθεραπεία σώματος για λιπόλυση

Πως δρουν αυτά τα κύματα;

Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που χρησιμοποιούνται, εστιάζονται σε συγκεκριμένο βάθος κάτω από το δέρμα. Προκαλούν εκλεκτική υπερθέρμανση του λιπώδους ιστού.

Έτσι, ενώ η θερμοκρασία του λίπους αυξάνεται περισσότερο από 10 βαθμούς ώστε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, η θερμοκρασία του δέρματος αυξάνεται μόνο μέχρι τους 42-43 βαθμούς, όσο χρειάζεται για να ενισχυθεί η παραγωγή κολλαγόνου, με συνέπεια τη σύσφιξη.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητα της λιπόλυσης με RF;

Πολλές επιστημονικές μελέτες από όλο τον κόσμο αποδεικνύουν με διαφορετικές ερευνητικές προσεγγίσεις τη λιποδιαλυτική ιδιότητα των ραδιοσυχνοτήτων, κυρίως όταν αυτές συνδυάζονται με άλλες παράλληλες μεθόδους, όπως η κρυολιπόλυση και το cavitation.

Στη διεθνή βιβλιογραφία έχουν μελετηθεί:

  • Η αποτελεσματικότητα μετρούμενη σε εκατοστά μείωσης περιφερειών
  • Οι ανεπιθύμητες ενέργειες, η αναστρεψιμότητα και η διάρκειά τους.
  • Ο βαθμός ικανοποίησης των ασθενών.

Περισσότερα για την επιστημονική τεκμηρίωση της μεθόδου διαβάστε εδώ.