Η ανόρθωση των γλουτών είναι μια τεχνική που πραγματοποιείται τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Στις γυναίκες έχει ως αποτέλεσμα έναν γλουτούς πιο στρογγυλεμένους και σφριγηλούς ενώ στους άνδρες καλοσχηματισμένους και ανδροπρεπείς γλουτούς.

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται στο χειρουργείο υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου δύο ώρες. Για την ανόρθωση γλουτών χρησιμοποιούνται ειδικά εμφυτεύματα που είναι κατασκευασμένα από ιδιαίτερα συνεκτικό κι ανθεκτικό gel σιλικόνης. Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται κάτω από το γλουτιαίο μυ, ώστε να μένει απαρατήρητο. Η τομή γίνεται στην πτυχή μεταξύ των δύο γλουτών, ώστε να είναι λιγότερο ορατή.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας μετά την επέμβαση οι ασθενείς δε θα πρέπει να αποφεύγουν την άρση βαρών με τη χρήση των γλουτών κανένα βάρος. Επίσης, θα πρέπει να κοιμούνται μπρούμυτα ή πλάγια. Τα ράμματα αφαιρούνται περίπου δύο εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Η άσκηση δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα από τη χειρουργική επέμβαση.