Η λιπογλυπτική είναι μια χειρουργική διαδικασία που μας επιτρέπει να σμιλεύουμε το σώμα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, με υλικό από τον ίδιο τον οργανισμό, εξάγοντας λίπος από σημεία που αυτό περισσεύει και μεταφέροντάς το σε άλλα που χρειάζονται «γέμισμα». Το λίπος δεν μπορεί πάντα να εξαλειφθεί με δίαιτα και άσκηση. Η τελική λύση σε προβλήματα υπερβολικής συγκέντρωσης λίπους είναι η επέμβαση της λιποαναρρόφησης.

Η διαφορά της λιπογλυπτικής από τη λιποαναρρόφηση είναι ότι με την πρώτη μπορούμε να αναμορφώσουμε την σιλουέτα του ασθενούς με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Λιποαναρρόφηση

Χάρη στην ανάπτυξη τεχνικών, όπως η ραδιοσυχνότητες και το laser, λιποαναρρόφηση μπορούν σήμερα να κάνουν γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία ή μέθη και πιο σπάνια σπανιότερα με γενική αναισθησία, αν αφορά εκτεταμένες περιοχές του σώματος. Η διάρκεια μιας λιποαναρρόφησης κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 1 και 2 ωρών, ωστόσο μπορεί να κρατήσει και περισσότερο, ανάλογα με την περιοχή και την ποσότητα του λίπους που πρέπει να εξαχθεί.

Η λιποαναρρόφηση είναι μια ασφαλής τεχνική, εφόσον ο ασθενής είναι καλά επιλεγμένος, ο ιατρικός εξοπλισμός είναι άρτιος και εκτελείται από ειδικευμένο πλαστικό χειρουργό.

Λιπογλυπτική

Στη λιπογλυπτική, στόχος δεν είναι απλώς η αφαίρεση του τοπικού πάχους, π.χ. ψωμάκια, αλλά η δημιουργία όσο δυνατόν πιο τέλειων αναλογιών στο σώμα. Για το σκοπό αυτό, αφαιρείται λίπος από σημεία που δεν ενοχλούν και επανατοποθετείτε σε σημεία που χρειάζεται να τονιστούν.

Η λιπογλυπτική μπορεί να αφορά την οσφυϊκή χώρα, τα πλαϊνά του σώματος, τους γλουτούς, τις γάμπες, τα χέρια αλλά και το πρόσωπο (π.χ. τα ζυγωματικά).