Οι γυναίκες με μεγάλα και / ή πεσμένα στήθη συχνά εμφανίζουν πόνο στην πλάτη και στον αυχένα και ερεθισμό του δέρματος, ενώ συχνά δεν θεωρούν εαυτές ελκυστικές και αισθητική αρμονία στο σώμα.

Η επέμβαση μείωσης στήθους είναι μια χειρουργική διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για την αφαίρεση τμήματος του στήθους και την ανόρθωσή του. Εκτελείται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2 – 2,5 ώρες.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μετεγχειρητικής επίσκεψης, θα διασφαλιστεί ότι όλα βαίνουν καλώς και θα γίνει και αλλαγή των επιδέσμων. Κατά τη δεύτερη επίσκεψη, σε 10 ημέρες, απομακρύνονται τα ενδοδερμικά ράμματα. Σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει μια διακύμανση στην αίσθηση των θηλών, η οποία είναι συνήθως προσωρινή. Τα σημάδια από την επέμβαση είναι μόνιμα, αλλά αν ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές του πλαστικού χειρουργού σας σχετικά με τη φροντίδα του στήθους σας πριν και μετά την επέμβαση, θα είναι πολύ λιγότερο ορατά με το πέρασμα του χρόνου.

Μετά την επέμβαση, οι ασθενείς επιστρέφουν σπίτι φορώντας έναν ειδικό στηθόδεσμο και θα πρέπει να ξεκουράζονται και να αποφεύγουν κάθε προσπάθεια για τουλάχιστον 48 – 72 ώρες.

Τα οφέλη της μείωσης στήθους είναι αναμφισβήτητα, καθώς η ασθενής παρατηρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι τα ρούχα της ταιριάζουν καλύτερα και ο πόνος στην πλάτη ελαχιστοποιείται ή και εξαφανίζεται. Προγραμματίστε μια συνάντηση μαζί μας για να σας εξηγήσουμε τις διάφορες μεθόδους που εφαρμόζονται για τη μείωση του μαστού και να προσδιορίσουμε από κοινού τους στόχους που μπορούμε να πετύχουμε με βάση τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας.