Λαμπερό, απαλό, φυσικό και νεανικό, είναι οι χαρακτηρισμοί με τους οποίους που θα θέλαμε πάντα να περιγράφουμε το δέρμα μας.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το φυσικό κολλαγόνο και η ελαστίνη του δέρματος αρχίζουν να διασπώνται, με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τη σφριγηλότητά του.

Όταν, μάλιστα, συνδυάζονται με έκθεση στον ήλιο, περιβαλλοντικούς ρύπους και κακές συνήθειες, όπως κάπνισμα ή κατανάλωση αλκοόλ, αυτές οι αλλαγές έχουν ως συνέπεια ένα γερασμένο και χαλαρό δέρμα.

Χάρη στην πρόοδο της αισθητικής δερματολογίας, υπάρχει πλέον μια ποικιλία ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών σύσφιξης του προσώπου που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να αποκτήσει μια πιο νεανική εμφάνιση.

Οι διαδικασίες σύσφιξης του προσώπου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τη χαλάρωση του δέρματος. Μπορείτε να μάθετε εάν αυτές οι θεραπείες θα επιτύχουν τους στόχους σας, μιλώντας προσωπικά με τους ειδικούς μας.

Τι είναι η σύσφιξη προσώπου κι ανόρθωση;

Η σύσφιξη προσώπου αφορά σε μια σειρά από ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, δηλαδή μη χειρουργικές εναλλακτικές σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, που συντελούν στη σύσφιξη των ιστών του δέρματος στο πρόσωπο.

Ως μη χειρουργικές διαδικασίες, οι θεραπείες σύσφιξης του προσώπου δεν απαιτούν τομές, είναι ανώδυνες και είναι αποτελεσματικές σε όλους τους τύπους δέρματος, ενώ μετά το πέρας τους οι θεραπευόμενοι μπορούν να συνεχίσουν την ημέρα τους χωρίς καμία διακοπή στο πρόγραμμά τους.

Πως γίνεται η σύσφιξη και ανόρθωση προσώπου;

Οι θεραπείες σύσφιξης του προσώπου έχουν μια κοινή φιλοσοφία: την τόνωση κι ενίσχυση του κολλαγόνου στο δέρμα με τη χρήση θερμότητας.

Το κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. Καθώς το δέρμα γερνάει, εσωτερικοί και εξωτερικοί παράγοντες προκαλούν τη διάσπαση του κολλαγόνου.

Οι θεραπείες περιλαμβάνουν τη χρήση ειδικών συσκευών σύσφιξης ιστών, που μπορεί αν χρησιμοποιούν ενέργεια laser, ραδιοσυχνοτήτων ή υπερήχων για να θερμάνουν με ακρίβεια τα βαθιά στρώματα του δέρματος χωρίς να προκαλείται ζημιά στην επιδερμίδα ή το ανώτερο στρώμα.

Η θέρμανση του υποδόριου ιστού έχει ως αποτέλεσμα της συστολή των ινών κολλαγόνου που με τη σειρά της ευνοεί την παραγωγή καινούριου κολλαγόνου από τον ίδιο τον οργανισμό. Με αυτόν τον τρόπο αντιστρέφεται φυσικά η διαδικασία της γήρανσης και το δέρμα φαίνεται πιο σφριγηλό και νεανικό.

Ποιες είναι οι καλύτερες θεραπείες;

Η σύγχρονη αισθητική δερματολογία περιλαμβάνει αρκετές προσεγγίσεις για την επίτευξη πιο λείας και νεανικής επιδερμίδας, τις οποίες μπορεί κανείς να επιλέξει μεμονωμένα ή – για βέλτιστο αποτέλεσμα- και συνδυαστικά:

Θεραπείες laser

Η κλινική μας διαθέτει προηγμένο εξοπλισμό θεραπευτικού λέιζερ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων περιποίησης του δέρματος.

Το laser προσφέρει ασφαλείς, μη επεμβατικές θεραπείες για τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου στοχεύοντας στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος που περιέχουν λεπτές γραμμές, ρυτίδες και υπερμελάγχρωση. Επίσης, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, ευνοώντας την αντικατάσταση του γηρασμένου δέρματος με νέο και υγιές.

HIFU

Ένας άλλος τρόπος ενίσχυσης της παραγωγής νέου κολλαγόνου είναι με τη χρήση υπερήχων και ειδικότερα την τεχνολογία εστιασμένων υπερήχων υψηλής έντασης (HIFU ή High Intensity Focused Ultrasound). Με την εν λόγω τεχνολογία επιτυγχάνεται ορατό lifting και σύσφιξη του δέρματος εστιάζοντας με ακρίβεια στα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στοιβάδων και δημιουργώντας ένα διακριτικό αποτέλεσμα ανύψωσης και σύσφιξης.

Ραδιοσυχνότητες (RF)

Πρόκειται για μια μη χειρουργική διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τις ρυτίδες ενώ συσφίγγει το χαλαρό δέρμα γύρω από το πρόσωπο. Χρησιμοποιεί ασφαλή και αποτελεσματική ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων για να θερμάνει τον ιστό κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη κολλαγόνου και τελικά τη συστολή και σύσφιξη του χαλαρού δέρματος.

Εναλλακτικές θεραπείες

Δερματικά Fillers

Τα ενέσιμα δερματικά fillers και/ή βιοδιεγερτικά υλικά πλήρωσης συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, συσφίγγουν το χαλαρό δέρμα και αποκαθιστούν τον όγκο στο πρόσωπο.

Fillers Υαλουρονικού Οξέος

Τα fillers υαλουρονικού οξέος, του φυσικού αυτού υλικού του οργανισμού μας που διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και ενυδατωμένου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μαλακώσουν και να γεμίσουν τις ρυτίδες και τις βαθιές πτυχές που προκαλούνται με την πάροδο του χρόνου συσφίγγοντας το πρόσωπο και τονώνοντας τον όγκο του.

Ποιο μηχάνημα χρησιμοποιείται για σύσφιξη;

Η κλινική μας χρησιμοποιεί κορυφαίας τεχνολογίας εξοπλισμό για την υποστήριξη όλου του φάσματος θεραπειών σύσφιξης κι ανόρθωσης προσώπου.

Ο εξοπλισμός αυτός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Το κορυφαίο μηχάνημα Εστιασμένων Υπερήχων DOUBLO GOLD HIFU, με πέντε διαφορετικά επίπεδα θερμικής συρρίκνωσης στο πρόσωπο
  • Ειδικές συσκευές laser GentleLASE τα οποία διαθέτουν τη συσκευή δυναμικής ψύξης (DCD™) για μεγιστοποίηση της ασφάλειας και της άνεσης των θεραπευομένων.
  • Το σύστημα Impact™ που αξιοποιεί την ενέργεια των ραδιοσυχνοτήτων και λειτουργεί συνδυαστικά με τις κλασματικές τεχνολογίες iPixel Er:YAG ή/και Pixel RF ή/και Pixel CO2.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία; Είναι άμεσα τα αποτελέσματα;

Ανάλογα με το είδος της προσέγγισης και την έκταση της υπό θεραπεία περιοχής, μπορεί να χρειαστούν έως και 9 συνεδρίες διάρκειας από 15 – 45 λεπτών που επαναλαμβάνονται κάθε 2 εβδομάδες.

Τα πλήρη αποτελέσματα των θεραπειών σύσφιξης του προσώπου δεν είναι άμεσα και φαίνονται σταδιακά κατά τη διάρκεια μερικών μηνών.

Καθώς θα ανανεώνεται η παραγωγή κολλαγόνου και το δέρμα σταδιακά συσφίγγει, το πρόσωπό σας θα αποκτήσει μια πιο νεανική εμφάνιση που εξακολουθεί να φαίνεται πολύ φυσική.

Υπάρχει φυσικός τρόπος; Αν ναι, είναι το ίδιο αποτελεσματικός;

Σήμερα υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων περιποίησης προσώπου (κρέμες κι άλλα καλλυντικά) που περιέχουν κολλαγόνο και υπόσχονται σύσφιξη του δέρματος στο πρόσωπο με φυσικό τρόπο.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι σε καμία περίπτωση εφάμιλλη των στοχευμένων θεραπειών σύσφιξης του προσώπου, καθώς τα μόρια του κολλαγόνου που περιέχεται σε τέτοιου είδους προϊόντα είναι πολύ μεγάλα για να διεισδύσουν στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος.

Ποιο το κόστος; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την επιλογή μεμονωμένης θεραπείας ή συνδυασμού, καθώς και την έκταση των υπό στόχευση περιοχών.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συνθέσουμε από κοινού ένα θεραπευτικό πλάνο που θα ανταποκρίνεται τόσο στους στόχους σας όσο και στις οικονομικές σας δυνατότητες!