Η βραχιονοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που έχει ως στόχο την απομάκρυνση της περίσσειας του δέρματος και του λιπώδους ιστού από την κάτω πλευρά του άνω βραχίονα.

Η άσκηση μπορεί να ενισχύσει και να βελτιώσει τον υποκείμενο μυϊκό τόνο του άνω βραχίονα, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την περίσσεια του δέρματος που έχει χάσει την ελαστικότητα ή τους υποκείμενους εξασθενημένους ιστούς και τις εναποθέσεις λίπους στην περιοχή.

Εάν η κάτω πλευρά των άνω βραχιόνων σας χαλαρώνει ή εμφανίζεται χαλαρή και γεμάτη εξαιτίας της περίσσειας του δέρματος και του λίπους, η επέμβαση της βραχιονοπλαστικής μπορεί να είναι η κατάλληλη επιλογή για σας.

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για βραχιονοπλαστική είναι άνδρες ή γυναίκες που είναι σε σχετικά καλή κατάσταση αλλά ενοχλούνται από την υπερβολικά χαλαρή επιδερμίδα στον άνω βραχίονα.

Η βραχιονοπλαστική είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους έχουν χάσει σημαντικό βάρος και ως συνέπεια τη χαλάρωση του δέρματός τους. Η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος σε ηλικιωμένους ασθενείς, η οποία προκύπτει συχνά με την παχυσαρκία, μπορεί επίσης να βελτιωθεί. Η βραχιονοπλαστική μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σας.