Το πασίγνωστο φυτό κάνναβη συγκεντρώνει στα άνθη, τους μίσχους και τα φύλλα του μεγάλο αριθμό θεραπευτικών ουσιών και από την αρχαιότητα χρησιμοποιείται για ποικίλους θεραπευτικούς σκοπούς.

Τις τελευταίες δεκαετίες έγινε γνωστό πως οι ενώσεις αυτές που ονομάζονται κανναβινοειδή, έχουν κοινή δράση στον οργανισμό με αντίστοιχους ενδογενείς παράγοντες, που παράγει το ίδιο το σώμα μας για λόγους εξισορρόπησης, ρύθμισης και ομοιόστασης.

Οι ουσίες του οργανισμού που διατηρούν αυτή τη θαυμαστή ισορροπία, επειδή μοιάζουν πάρα πολύ με αυτές που βρίσκονται στην κάνναβη, ονομάζονται ενδοκανναβινοειδή. Το περίπλοκο σύστημα που δρουν και αλληλεπιδρούν αυτοί οι διαβιβαστές, έχει ονομαστεί ενδοκανναβινοειδές σύστημα.

Μία μόνο από τις χημικές ενώσεις του φυτού, η THC, ευθύνεται για την ψυχοτρόπο μεθυστική και εξαρτησιογόνο δράση με την οποία αυτό είναι συνδεδεμένο και λόγω της οποίας η καλλιέργεια του φυτού ήταν απαγορευμένη στα πιο πολλά μέρη του κόσμου για περισσότερο από έναν αιώνα.

Σήμερα υπάρχουν νόμιμες καλλιέργειες του φυτού (στην Ελλάδα περισσότερες από 100), ποικιλίας που είναι πτωχή σε THC και τα κατεργασμένα προϊόντα τους κυκλοφορούν ελεύθερα στο εμπόριο.

Στο Dermacis έχουμε επιλέξει μια σειρά από σκευάσματα προϊόντων κάνναβης, που παράγονται από Ελληνική βιομηχανική μονάδα σε 100% βιολογική καλλιέργεια, είναι πιστοποιημένα με ISO 9001, 22716, 13485, 14001, 14644-1 και GMP. Πληρούν τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περιεκτικότητα THC<0,2% και περιέχουν ως λιποδιαλυτική ουσία το αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Τα αλκαλοειδή που περιέχονται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις είναι η κανναβιδιόλη (CBD) και η κανναβιγερόλη (CBG), ενώ η αναλογία και η περιεκτικότητα των δύο ποικίλει στα διάφορα σκευάσματα, δίνοντας τη δυνατότητα στο γιατρό να επιλέξει το πιο κατάλληλο για τις ανάγκες κάθε συγκεκριμένου ατόμου.

Παρ’ όλο που οι ευεργετικές επιδράσεις όλων των κανναβινοειδών εκφράζονται μέσα από τη διέγερση του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος του ίδιου του οργανισμού, υπάρχουν κάποια λεπτά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν ελαφρώς τη μία ουσία από την άλλη.

Έτσι, διαθέτοντας σκευάσματα που περιέχουν ποικίλες αναλογίες κανναβιδιόλης και κανναβιγερόλης και σε διάφορες συγκεντρώσεις, είμαστε σε θέση να εξατομικεύσουμε τη θεραπεία, τόσο για άτομα που δεν παρουσιάζουν καμία διαταραχή και αναζητούν απλή ενίσχυση της εξισορροπητικής ικανότητας του οργανισμού τους, όσο και για ασθενείς που πάσχουν από επώδυνα σύνδρομα, φλεγμονώδεις καταστάσεις ή παρουσιάζουν διαταραχές του θυμικού, της νηφαλιότητας ή του ύπνου τους.

Θεραπευτικές ιδιότητες της κανναβιδιόλης (CBD):

  • Καταπολέμηση του άγχους
  • Αντιμετώπιση του στρες
  • Διαταραχές του ύπνου
  • Συμπτώματα κόπωσης
  • Αντιμετώπιση του πόνου
  • Νευροπροστασία

Η κανναβιγερόλη έχει τις παραπάνω ιδιότητες της CBD, με περισσότερη έμφαση στα:

  • Βελτίωση της όρεξης ΜΟΝΟ όταν αυτή είναι μειωμένη
  • Αντικαρκινικές ιδιότητες
  • Αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση

Οι γιατροί του κέντρου θα σας προτείνουν το κατάλληλο ανάλογα με τις ανάγκες του δικού σας οργανισμού.