Η χρήση PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια) αποτελεί μια σύγχρονη, καινοτόμα και απόλυτα ασφαλής συντηρητική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης, η οποία διεγείρει την ανάπτυξη τριχοθυλακίων, επιλύοντας το πρόβλημα της απώλειας μαλλιών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Η εν λόγω τεχνική χρησιμοποιεί τη δύναμη των αιμοπεταλίων και των αυξητικών παραγόντων που προέρχονται από τον ίδιο τον ασθενή για να αποκαταστήσει τη λειτουργία των θυλάκων στις τρίχες και να οδηγήσει σε ανάπτυξη νέων τριχών από προηγουμένως ανενεργά θυλάκια που ενεργοποιούνται εκ νέου. Κατά τη θεραπεία λαμβάνεται μικρός όγκος δείγματος αίματος από τον ασθενή, το οποίο υφίσταται ειδική επεξεργασία για να απομονωθεί το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Στη συνέχεια, το επεξεργασμένο αυτό πλάσμα εγχέεται ενέσιμα στις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής, όπου εμφανίζεται το πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους θεραπείας, το PRP θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 εβδομάδες. Κατόπιν, θα πρέπει να εφαρμόζεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για να διατηρούνται τα αποτελέσματα.