Πρόκειται για μια τεχνική αναζωογόνησης, τόνωσης και ενυδάτωσης του δέρματος του προσώπου, του λαιμού, του στήθους και άλλων σημείων του σώματος, με άμεση έγχυση βιολογικών διαλυμάτων.

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στην τεχνική της μεσοθεραπείας συμβάλλουν στη διέγερση του διαφορετικού βιολογικού μεταβολισμού του δέρματος, καθώς και στην αναδιάρθρωση έως και αποκατάστασή του σε μετατραυματικές καταστάσεις. Τα εν λόγω διαλύματα αποτελούνται από βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία και άλλα στοιχεία, τα οποία ρυθμίζουν την κυτταρική ανάπτυξη και αναστέλλουν την οξείδωση διεγείροντας τη σύνθεση κολλαγόνου και άλλους μηχανισμούς για να διατηρήσουν ισορροπία στο μεταβολισμό του δέρματος και των κυττάρων. Με την μεσοθεραπεία του προσώπου και του σώματος μπορούμε να ενυδατώσουμε, να τονώσουμε και να αναζωογονήσουμε συγκεκριμένες περιοχές επαναφέροντας τη λάμψη τους.

Η μεσοθεραπεία πραγματοποιείται μέσω μιας σειράς ενδοδερμικών εγχύσεων ουσιών κατά της γήρανσης και της χαλάρωσης του δέρματος σε συγκεκριμένες περιοχές του λαιμού, του προσώπου, του στήθους και των χεριών. Για την έγχυση των ουσιών χρησιμοποιείται πολύ λεπτή βελόνα και η ένεση είναι σχεδόν ανώδυνη. Σε εκτεταμένες θεραπείες μπορεί να εφαρμοστεί προηγουμένως αναισθητική κρέμα.